Редактор: e-mail: кадър: bTVНастроението на българите се променя и все повече от тях

...
Редактор: e-mail: кадър: bTVНастроението на българите се променя и все повече от тях
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Опашките и дефицитът действат като магнит за българите, все повече искат да се ваксинират

Редактор: 

e-mail: 

кадър: bTV

Настроението на българите се трансформира и от ден на ден от тях желаят да се имунизират. Освен това опашките и чувството за недостиг работят като магнит на българите. Това сподели в студиото на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Той разяснява отхлабването на ограниченията с думите, че каквото и да е отворено – молове, заведения и така нататък, не е наложително да се върви там. Хората би трябвало да са оптимално виновни към фамилията си, в случай че в него имат близки, които са в рисковите групи, изясни Дончев. Той съобщи също, че зелените коридори за имунизиране ще се възстановят до дни. Вицепремиерът позволи опция България да се контракти двустранно с Русия за доставката на съветската ваксина против ковид. Той обаче призна, че не сигурен дали това може да стане без утвърждение от Европейската комисия по медикаментите. „ Ще ми се при имунизациите да няма толкоз политика “, разяснява Дончев.

На въпрос на водещия Антон Хекимян дали не се отпускат ограниченията преднамерено, с цел да има растеж на заболелите преди изборите, вицепремиерът отговори с въпрос: „ Каква изгода бихме имали ние да има огромна вълна преди изборите? “

Дончев беше безапелационен, че в случай че една политическа мощ завоюва изборите, нейният водач би трябвало да е министър-председател. Така той отговори на хипотезите, че ГЕРБ може да сформира по-лесно коалиция, в случай че се контракти Бойко Борисов да не е на премиерския пост. „ Що за теза е това? “, учуди се заместникът на премиера.

„ Експертен кабинет звучи умилително, само че историята ни демонстрира, че такива кабинети се провалят. Свеждането на политика до специалист е деградиране “, сподели Томислав Дончев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР